Ekstra penge for højere proteinindhold i foderkorn hos DLG

DLG ønsker at øge incitamentet til at skrive en bedre kvalitet af foderkornet.

Som det første grovvareselskab i landet bebuder DLG nu højere priser for foderhvede og foderbyg med højt proteinindhold.

Det sker efter vedtagelsen af regeringens landbrugspakke, der gør det muligt for landmændene at gødske mere.

DLG ønsker med en differentiering af prisen på foderhvede og foderbyg i forhold til proteinindholdet at skabe incitament blandt producenterne for at gødske med henblik på at hæve kvaliteten, skriver selskabet i en pressemeddelelse.

”I de seneste år har vi set, at markedet generelt efterspørger korn med et højere proteinindhold. Nu giver landbrugspakken mulighed for at øge gødskningen. Ved at differentiere priserne på foderhvede og foderbyg har vi derfor mulighed for at belønne landmænd, der leverer korn af høj kvalitet,” siger Mogens Frederiksen, direktør i DLG med ansvar for afgrøder.

DLG forventer både at differentiere priserne for såvel opkøb som rensalg af foderbyg og foderhvede i forhold til proteinindhold – til gavn for landmændene. Som en forsøgsordning vil der for høst 2016 være et tillæg for protein over 10,0 pct. samt et fradrag for protein under 9,5 pct. tørstof. Efter et år vil modellen blive evalueret. Den endelig model for høst 2016 vil blive offentliggjort sammen med DLG’s høstbetingelser 2016.

”Men det er vigtigt for producenterne at vide allerede nu, at de bliver belønnet. Det betyder, at de kan optimere gødskningen med henblik på at øge proteinindholdet, og vi opfordrer landmændene til allerede nu at justere deres gødskningsplaner, så de kan opnå en højere kvalitet af kornet,” siger Mogens Frederiksen.

Grovvarebranchen har i de senere år oplevet, at danske landmænd har haft vanskeligt ved at levere korn med tilstrækkeligt proteinindhold. Resultatet har været et behov for en større import af f.eks. sojaskrå til foder.

”Med landbrugspakken og muligheden for at gødske mere, så kornet får et højere indhold af protein, kan dansk landbrug øge sin selvforsyning af protein samt forbedre eksportmulighederne. Som landmandsejet grovvareselskab ser vi kun positivt på denne tendens,” slutter Mogens Frederiksen.

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.