Betalt indhold af DLG

Ellinglund: ”Det er vigtigt for os at have en ensartet høj kvalitet af vores foder”

Anne og Gert Glob Lassen driver Ellinglund ved Silkeborg og har sunde, økologiske krydsningskøer, der både æder og malker rigtig godt. De har nu skiftet til at anvende en pillecrossblanding, der er med til at spare arbejdsgange og dermed tid i stalden.

Gert Glob Lassen overtog Ellinglund efter sin far i 2006, og de har nu været passionerede økologiske mælkeproducenter på gården i 21 år. De har sunde, økologiske krydsningskøer, der både æder og malker rigtig godt. Derfor har Gert Glob Lassen også klare krav til foderblandingen. 

”Det er vigtigt for os at have en ensartet høj kvalitet af vores kraftfoder, og at vi har alt foderet i samme blanding,” fortæller mælkeproducenten fra Silkeborg.   

Ellinglund dyrker det meste af kornet selv på gården og har en selvforsyningsgrad på ca. 90%. Det supplerer de så op med økologisk pillecross-kraftfoder med masser af protein.

”En vigtig ting er, at pillecross er med til at spare arbejdstid i det daglige, da vi ikke skal bruge tid på, at foderet skal stå i støb og få det til at klistre sammen med grovfoderet. Desuden gør pillecrossstrukturen, at køerne i langt mindre grad sorterer på foderbordet og alle dermed får det samme,” siger Gert Glob Lassen. 

Simpel ændring – køerne æder mere

Ændringen på Ellinglund har været simpel med pillecross – køerne æder mere, og alle køerne får det samme som følge af pillecrossstrukturen. Det betyder, at køerne leverer over 12.000 kg EKM. Køerne fodres med ca. 25 kg ts hver dag, hvoraf 15 kg ts er kløverensilage, som består af flere slæt.

Tilskudsfoderet er 3 kg ts indkøbt C-blanding og 7 kg ts valset rug, havre og lidt byg. Der køres 5-6 slæt om året og ensileringen laves med egne maskiner og snittevogn.

Kontakt din lokale DLG konsulent og hør om pillecross-sortimentet er noget for dig. 

Faktaboks

Fakta om Ellinglund økologisk gård ved Silkeborg 

  • Ejes af Anne og Gert Glob Lassen
  • Økologisk landbrug og kvægbrug
  • 325 køer – 10% RDM og 90% krydsninger mellem RDM, DH og Montbeliarde
  • 12.200 EKM
  • Fremstillingspris: 2,80 kr. pr. kg EKM
  • Marken 500 ha 
  • Selvforsyningsgrad på ca. 90%
  • Besøgslandbrug og lidt B&B
  • Læs mere på www.ellinglund.dk

Emneord DLG

Betalt indhold af DLG

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.