En af de meget få: Engelsk ko fik kalv på 105 kg

Et kejsersnit endte med fødsel af en 105 kg tung kalv på engelsk bedrift.

Engelske Tim Coombes måtte gnide sig en ekstra gang i øjnene, da han fornylig havde tilkaldt dyrlægen til en svær kælvning. Det endte nemlig med et kejsersnit og en kviekalv på 105 kg.

Til FarmersWeekly fortæller Tim Coombes, at koen var gået ti dage over den forventede kælvningdato, og den viste ingen tegn på at bære rundt på en endog meget stor kalv.

Fra dyrlægen ankom til kejsersnittet var udført og koen syet sammen igen, gik der to timer. Tim Coombes retter stor tak til dyrlægens hjælp.

Kalven havde i begyndelsen svært ved at rejse sig, men den klarer sig fint nu. Det samme gælder koen, som er klar til at blive flyttet til de øvrige 420 køer i stalden.

Faderen til kalven er tyre Alta Top Shot og Tim Coombes har ikke oplevet andre svære kælvninger efter denne tyr.

"Vi har fået 30 kalve efter den tyr og pånær den store kalv, har de andre været almindelige og fødslerne uproblematiske. Så jeg har ingen grund til at beklage mig over tyren", siger Tim Coombes.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.