En bedrift løb med det hele til jerseykåringen
En imponeret dommer valgte to køer fra Adelgaard jersey som Agromeks bedste.

Det siger en del om, hvilket stadie både danske jerseygenetik og dansk besætningsmanagement befinder sig på, at også tiendekalvskøer kunne gøre sig gældende i kampen om at blive jersey-champion på Agromek.

»Det er alle ti dyr, som jeg ville elske at have stående på min egen bedrift«, udbrød den britiske dommer Mark Davis på et tidspunkt under den afsluttende bedømmelse.

Han driver en ejendom med 200 årskøer i det sydvestlige England og havde sin debut som international kvægdommer på Agromek.

Med hos tre racer

Men en afgørelse skulle træffes, og den faldt sådan ud, at Adelgaard Jersey ved Skjern blev både champion og reserve-champion med henholdsvis med VJ Lacca-datteren 119213-00187, en femtekalvsko med 10.543 kg EKM, og Topeka-datteren 119213-00863, en tredjekalvsko med 14.037 kg EKM.

I champion-feltet skilte også Agromeks bedste kvie sig ud med nogle helt andre linjer i kroppen end vanligt set, baseret på udenlandsk genetik. Kvien, som er en Joel-datter med Cavalia som morfar, er tillagt hos Stakkehavegaard SHG Breeding i Jernhyt ved Vojens.

En særdeles avlsinteresseret bedrift, der også formåede at placere sig i toppen hos RDM og Holstein.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.