En smart genvej til kvier af høj kvalitet

Kunne du forestille dig at købe holstein x jerseykvier ind i besætningen i stedet for selv at lave opdræt? Konceptet afprøves netop nu.

Af afdelingsleder Anders Fogh, Seges Innovation. 

Seges Innovation afprøver netop nu sammen med VikingLivestock et nyt koncept, hvor en mælkeproducent indkøber kvier fra en af de bedste jerseybesætninger i Danmark. Kvierne er krydsninger mellem holsteinfædre og jerseymødre.

Vi ser flere fordele ved konceptet:

Højt avlsmæssigt niveau

For det første giver det mulighed for at få kvier med et højt niveau – både sundheds- og avlsmæssigt. Formålet er netop at producere højkvalitetskvier og ikke billige kvier. Derfor er det en forudsætning, at dyrene i den sælgende jerseybesætning har et har et højt NTM.

 

Ensartet størrelse og fuld krydsningsfrodighed

For det andet får man som køber af kvierne en ensartet gruppe af køer, der udviser fuld krydsningsfrodighed. Alle køerne er nemlig førstegangskrydsninger, så man undgår den størrelsesforskel, der kan opstå ved det, vi kalder rotations- eller zigzagkrydsning med jersey.

 

Mindre køer

For det tredje vil krydsningerne mellem holstein og jersey være mindre end renracede holsteinkøer, og de vil dermed passe rigtig godt ind i mange ældre, men velfungerende staldanlæg.

Kontakt Lars Kloster hos VikingLivestock eller Anders Fogh hos Seges Innovation, hvis du kunne tænke dig at prøve konceptet med at købe holstein x jerseykvier. VikingLivestock står for det praktiske og garanterer, at du altid har kvier af høj kvalitet.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.