En trillebør dagligt til 180 sengebåse: Gips gør livet svært for staldens bakterier
Tom Eskildsen har strøet med gips i halmkummerne i et års tid. Staldmiljøet og køernes klove er blevet mere tørre, og det er lettere at holde et stabilt celletal. Artiklen er fra arkivet og publiceret første gang i magasinet Kvæg, august 2016.
Prisen bærer nok en stor del af succesen. Tom Eskildsen, mælkeproducent ved Løgumkloster, griner ved udsagnet, for det er svært at indvende noget imod et produkt, som har positiv effekt og samtidig er gratis. I lidt over et år har den sønderjyske mælkeproducent strøet gips ud ovenpå den snittede halm i køernes sengekummer. Han tilskriver gipsens udtørrende virkning som årsagen til, at det har været muligt at holde et stabilt celletal, selvom køerne hviler i kummer, hvor bunden udgøres...
Du har desværre ikke adgang til denne artikel, endnu…

Få adgang til Kvæg+ for 129 kr/md.

Tilmeld dig Kvæg+

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.