Endelig: Mejeripriser stiger igen
Priserne på den toneangivende GDT-børs vender bøtten, og stiger for første gang i 2016.

Den seneste auktion hos den new zealandske mælkebørs Global Dairy Trade, der sluttede i dag,  er endt med en lille stigning i prisindekset på 1,4 procent.

Dermed er den dårlige stime vendt efter fire auktioner i træk med fald. I de to februarauktioner var faldet på henholdsvis syv procent og 2,8 procent, i de to januarauktioner var faldet på 1,4 pct. og 1,6 pct.

Indekset er nu på 646 mod 638 ved den seneste auktion 16. februar.

For cirka seks måneder, i august, nåede indekset et lavpunkt på 514. Fra slut-august til start-oktober steg indekset igen, mens Fonterra hev mængder ud af GDT-udbuddet, for at sælge det bilateralt, men i oktober og november, hvor det er højsæson i New Zealand, faldt indekset igen. December førte derefter til små stigninger.

Der blev på denne auktion solgt for 21.880 mio. ton, og det er et lille fald i forhold til seneste auktion.
 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.