Eneste ledige byggeplads i fremtiden: Havet

Floating Farm i Rotterdam Havn skal vise vejen for fødevareproduktion tæt på verdens storbyer

Ifølge Minke van Wingerden fik hun som arkitekt og partner i arkitektfimaet Belodona idéen til Floating Farm, da storbyen New York tilbage i 2012 blev ramt af orkanen Sandy, som oversvømmede dele af byen og faktisk også lammede byens fødevareforsyning.

»Hvorfor ikke producere fødevarer på havet, tænkte jeg«, forklarer hun.

Jord er en knap ressource, især nær storbyerne, men på havet er der masser af plads.

Mere sexet landbrug

Samtidig er man på havet nødt til at finde holdbare løsninger omkring affald, energi, mad, foder og vand. Her fungerer koen, som det Minke van Wingerden kalder en ’biomasseopgraderingsmaskine’, der kan omsætte restprodukter til værdifulde mejeriprodukter.

Sidst, men ikke mindst, var og er det også en tanke bag idéen, at en ny måde at drive landbrug måske kan være med til at gøre landbruget mere interessant og ’sexy’ for unge mennesker.

Flere østasiatiske storbyer har vist interesse for idéen, og i industrihavnen i Rotterdam får Floating Farm efter planen snart følgeskab af et flydende gartneri og en flydende kyllingestald.

Designet bag Floating Farm er let at skalere op, så forventningen er, at det næste flydende kvægbrug bliver hjem for 120 årskøer.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.