EU forventer stærk vækst i eksport af mejerivarer

EUs mælkeproducenter ventes at kunne levere tæt på 35 pct. af stigningen i den globale efterspørgsel efter mejeriprodukter i løbet af det næste årti.

EU vil, ifølge Europa-Kommissionens seneste Agricultural Outlook rapport, kunne levere tæt på 35 pct. af stigningen i den globale efterspørgsel efter mejeriprodukter i løbet af det næste årti, som fortsat vil blive drevet af befolknings- og indkomstvækst.

Det skriver Dairy Industry Newsletter, ifølge Udenlandske Mejerinoter udgivet af L&F.

Der vil også komme mere fokus på produkter med særlig værdi, og her har EU en klar konkurrencefordel.

Forbrugerpræferencer for differentierede produkter - fx økologisk, GM-fri, græsningsbaseret og  lokalproduceret, vil drive udviklingen af ​​alternativer til konventionelle produktionssystemer, og miljøkrav vil spille en stigende rolle i udformningen af ​​produktionssystemer.

EU-eksporten af ​​alle de vigtigste mejeriprodukter forventes at vokse i gennemsnit med ca. 330.000 ton mælkeækvivalenter om året.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.