EU holder mælkepulver-udsalg
EU sælger knap 2000 ton ud af det samlede lager på 360.000 ton SMP.

EU's medlemsstater accepterede fredag tilbud om at sælge 1.864 ton mælkpulver (SMP) fra den offentlige intervention, skriver Udenlandske mejerinoter, der udgives af L&F.

Salget skete til en minimumspris på 1.190 euro pr. ton, hvilket er 30 pct. mindre end interventionsprisen. Det er indtil videre den største mængde, der skal sælges fra ældre lagre.

Salget skal ses i lyset af, at der samlet er 360.000 ton SMP på lager i EU.

Efter sidste måneds beslutning om at gøre yderligere mængder interventions-SMP tilgængelige for salg blev der også indgivet bud på hollandsk lagerbeholdning. I alt blev der indgivet bud i seks medlemsstater for en samlet mængde på 25.764 ton. Den næste frist for indgivelse af bud er 20. februar.

Cheføkonom: Mælkeprisen undgår sidste nedturs slemme dykKvæg Fredag 19. januar 2018 · 12:34

EU-Kommissionens sagde sidste år nej til en række købsbud på mælkepulver, fordi det var under de daværende markedspriser.

Ifølge Dairy Industry Newsletter mener EU-medarbejdere nu, at ’politiske overvejelser’ sidste år forhindrede store mængder af SMP i at blive solgt ud af intervention til meget højere priser.

Landsforeningen af Danske Mælkeproducenter er imod salget.

"Handel er altid et spørgsmål om pris, og LDM er dyb modstander af, at EU skal presse markedsprisen ved at holde udsalg fra interventionslageret. Pulveret bør skaffes af vejen uden at påvirke markedet. Der har aldrig været naturlig efterspørgsel efter pulveret, og det skulle aldrig have været produceret", skriver LDM i deres nyhedsbrev.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.