EU: Mælkeproduktionen øges med en pct. i 2015
Mælkeproduktionen vil kun stige med en pct. i EU i 2015, vurderer EU-Kommissionen.

I dette kalenderår vil EU's mælkeproduktion stige med en pct. som følge af EU's mælkekvoters ophør 1. maj.

Det vurderer EU-Kommissionen i deres nye rapport 'Short-Term Outlook’ for EU arable crops, dairy and meat markets in 2015 and 2016'. Prognosen er i tråd med EU-Kommissionens prognose fra marts.

Stigningen vil især finde sted i ni lande, vurderer generaldirektoratet for landbrug (DG Agri). Især tre lande vil opleve stigning: Irland, Portugal og Ungarn vil opleve en stigning på over tre pct.

En række lande vil opleve en stigning på nul til tre pct: Danmark, Storbritannien, Holland, Spanien, Italien, Malta, Slovenien, Østrig, Tjekkiet, Polen, Slovakiet, Litauen og Bulgarien.

Nogle lande, heriblandt Sverige, Frankrig og Tyskland, vil opleve fald på nul til tre pct., vurderer DG Agri.

Et land som Polen er interessant, mener EU-Kommissionen, eftersom der blev slagtet mange kreaturer i landet - godt en tredjedel mere end forrige år - hvorefter der skete et et mindre dyk i mælkeleveringerne i første kvartal i år. Efter 1. maj steg mælkeleverancerne med 4,2 pct. sammenholdt med 2014.

Det sidste år er mælkepriserne for landmanden faldet voldsomt med priser, 19 pct. under prisen i maj sidste år. Det største fald er sket i de baltiske lande, der har været ramt af Ruslands boykot af vestlige fødevarer.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.