EU støtter mindsket mælkeproduktion - Lunde siger nej tak
Den irske EU-kommissær vil fremlægge forslag, så mælkeproducenter kan få støtte til frivilligt at neddrosle mælkeproduktionen.

EU's landbrugskommissær Phil Hogan har foreslået at indføre støtte, der - på frivillig basis - skal mindske mælkeproduktionen i Europa.

Han fortalte mandag på et møde for EU's landbrugsministre, at han har i sinde at præsentere et konkret forslag, som vil opmuntre mælkeproducenter til at drosle ned. Det kommer efter, at Frankrig har lagt pres på EU for at indføre begrænsninger over for mælkeproduktionen, efter EU's mælkekvoter for et år siden blev afskaffet.

"Jeg er indstillet på at foreslå indførelsen af sådanne regler, hvorefter Kommissionen ...ville beslutte at tillade at sådanne frivillige aftaler for mælkesektoren indføres på midlertidig basis," sagde den irske EU-kommissær ifølge det irske medie RTE.

Til nyhedsbureauet Ritzau siger miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V), at Danmark ikke vil benytte sig af muligheden for at give støtte til frivillig neddrosling.

Landbrugskommissær åbner for frivillig regulering af mælkeproduktion Fredag 11. marts 2016 · 07:23

"Nogle lande ønsker at bruge det instrument. Det ønsker vi ikke," siger den danske minister ifølge Ritzau.

EU-kommissionen vil nu beslutte de præcise regler for støtten. Samtidig vil EU-Kommissionen hæve interventionsvolumerne for smør og mælk, skriver ATL.nu.

Udmeldingen var ventet, efter Phil Hogan over for EU-Parlamentet sidste uge erklærede sig villig til at indføre frivillig regulering af mælkeproduktionen.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.