EU vil genåbne eksport af oksekød til USA
EU vil ændre forbud mod at eksportere europæisk oksekød til USA.

Efter at Irland har fået mulighed for at eksportere oksekød til USA, presser EU-Kommission på over for USA for at gøre det muligt for alle EU-lande.

Det skriver Financial Times.

"Det er nu ønskværdigt, at USA handler hurtigt for at udvide tilladelsen til resten af EU og i fuld grad bringer deres importforhold på linje med internationale standarder," lyder det i en fælles erklæring fra kommissionen.

Forbuddet mod europæisk oksekødsimport til USA blev indført i 1990erne som følge af kogalskabsudbrud. Siden har EU hårdt arbejdet for at udrydde risikoen for epidemien med succes, hvilket Irlands godkendelse på det amerikanske marked viser.

Forbuddet har været et vigtigt emne i forhandlingerne om frihandel mellem USA og EU, hvilket det ventes at være, så længe USA ikke ophæver det. Irlands landbrugsminister fortæller Financial Times, at andre europæiske lande muligvis også snart vil kunne opnå godkendelse. Dog er Irland Europas største oksekødseksportør, og de fleste EU-lande er importører. 

/ritzau/FINANS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.