Eva Kjer finder 33 mio. kr. ekstra til kvægstalde

Ekstra 33 mio. kr. til moderniseringsordningen af kvægstalde. Pengene hentes i ordning, der ikke var velsøgt.

Miljø- og fødevareministeren har prioriteret 33 mio. kr. ekstra til modernisering af kvægstalde. Pengene er afsat, fordi der har været en enorm interesse for at søge til netop kvægstalde i NaturErhvervstyrelsens miljøteknologipulje.

Det skriver NaturErhvervstyrelsen i en pressemeddelelse.

Der har været stor interesse for NaturErhvervstyrelsens miljøteknologiordning, som lukkede sidst i maj. Puljen var her i foråret på 200 mio. kr., men styrelsen fik ansøgninger ind for i alt 473 mio. kr.

Kun én specifik ordning til løsdrift i farestalde blev ikke tømt for midler. Tilbage var derfor 33 mio. kr. Derfor har miljø- og fødevareministeren nu besluttet at prioritere de 33 mio. kr. til modernisering af kvægstalde.

Kvægområdet har i år, med den nye støtte til modernisering af staldanlæg under miljøteknologiordningen, oplevet en massiv søgning. I alt 586 kvægbrugere har søgt om tilskud for 349 mio. kr., og der var 100 mio. kr. i puljen i år. Med de nye midler kommer puljen til kvæg op på 133 mio. kr., og flere landmænd kan få del i midlerne til at modernisere deres stalde.

”Der har været en stor og god tilslutning til moderniseringsordningen af kvægstalde. Vi er glade for, at penge, der er til overs et sted, kan komme ud og gøre nytte et andet sted”, fortæller Lone Pinnerup, teamleder i NaturErhvervstyrelsen.

Ansøgerne får besked om de har fået midler i slutningen af august

Faktaboks

Formålet med moderniseringsordningen af kvægstalde er at give tilskud til nye stalde og tilbygninger, samt renoveringsprojekter af eksisterende stalde, der skal fremme bedrifternes levedygtighed, produktivitet og ressourceeffektivitet.

I forårets ansøgningsrunde har 586 kvægbrugere søgt om tilskud i moderniseringsordningen.

Ansøgningerne er fordel således:

  • 286 har søgt til renovering (40 mio. kr. i puljen)
  • 137 til Nybyggeri (20 mio. kr. i puljen)
  • 163 til tilbygning (40 mio. kr. i puljen).

De ekstra 33 mio. kr. bliver fordelt proportionelt i forhold til hvor der er søgt mest.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.