Ewalds køer er avlens dronninger

De økologiske køer fra Sydgården løb med bånd og hæder ved Dansk Holsteins udstilling på Agromek.

»Det er sådanne køer, som andre køer ser op til. Det er sådanne køer, som jeg som dommer ser frem til at vurdere. De er avlens dronninger.«

Den ungarske dommer Tamas Sebök var mere end begejstret da han onsdag aften skulle udpege Grand Champion for Dansk Holstein på Agromek.

Hele 16 køer kandiderede om den fornemste hæder af alle ved dette Agromek, og efter grundig vurdering og inspektion stod syv køer tilbage. Heriblandt to køer fra den økologiske mælkeproducent Ewald Kusk Kristensen, Sydgården ved Nibe.

Den ene, en seks år gammel Damion-ko, var tidligere på aftenen blev kåret som den bedste ældre Holstein-ko.

Og den modne dame, som var rutineret udi at begå sig og vise sin ynde, satte samtlige konkurrenter til dørs til stor begejstring for familien Kristensen og deres medhjælpere.

Damion-koen, som har født fem kalve, blev kåret som Grand Champion.

Mere om dette tema

Læs om Agromek samt nogen af de nyheder, de byder på, nedenfor.

Netop koens præstation hjemme i stalden hos Ewald Kusk Kristensen spillede med i dommer Tamas Seböks vurdering.

»Flere af køerne er ældre køer, og de viser med al tydelighed, at Holstein-køer kan have en god holdbarhed og en god produktion. Derfor er de avlens dronninger. Det er køer som disse, vi alle avler efter,« sagde han.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.