Færre landmænd skal skilte med EU-tilskud

Fremover slipper landmænd med tilskud til plejegræs og økologisk arealtilskud for at skulle hænge skilte om EU-tilskuddet op.

NaturErhvervstyrelsen dropper nu flere krav om opsætning af plakater, når landmænd modtager EU-tilskud.

Kun landmænd, der modtager projekttilskud på mere end 375.000 kroner, skal fortsat sætte plakater eller skilte op, mens landmænd, der modtager tilskud til plejegræs og økologisk arealtilskud, fremover slet ikke skal skilte.

Det skriver NaturErhvevstyrelsen i en pressemeddelelse.

Et skridt i den rigtige retning

I styrelsen har det længe været et ønske, at skilte-reglerne blev forenklet, siger EU-direktør Sarah Børner.

»Så jeg er rigtig glad for, at vi er kommet igennem i EU med forslaget, så landmænd i større grad bliver fritaget for at opsætte plakater, når de modtager EU-tilskud. Det er et skridt i den rigtige retning, da landmænd har oplevet plakatkravet som et stort irritationsmoment.«

Som vinden blæser

Også Landbrug & Fødevarer og andre landbrugsorganisationer i COPA-regi har længe kritiseret skiltekravet for at være unødvendigt bureaukrati.

»Det er en regel, der har givet mange frustrationer og spørgsmål fra landmænd. For hvor skal skiltet sidde, hvad hvis det blæser ned og der kommer kontrol, hvor stort og hvor synligt skal det være, osv.,« sagde EU-politisk chef i L&F Niels Lindberg Madsen for nylig, da EU-Kommissionen for nylig varslede lempelser af skiltekravene.

Krav til hjemmesider består

NaturErhverstyrelsen understreger, at det stadig et krav, at landmænd med erhvervsmæssige hjemmesider skal beskrive projektet og her skilte med, at de modtager EU-tilskud.

Det gælder både for plejegræsordningen, økologisk arealtilskud og projekttilskud.

Og her gælder der ikke nogen bagatelgrænse.

Pil skiltet ned 1. juli

NaturErhvervstyrelsen har i dag sendt de ændrede skilteregler i officiel høring.

Landbrug & Fødevarer har i den forbindelse forhørt sig i styrelsen, og her fået bekræftet, at kravet om skiltning både falder bort for eksisterende tilsagn og for nye tilsagn, når det træder i kraft 1. juli 2016.

Så fra 1. juli kan landmænd med plejegræstilsagn eller økologisk arealtilskud pille skiltet ned.

Emneord Kvæg; mark; økologi

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.