Et musehoved i spinaten, giftig maling på de lakerede spisepinde eller rottelort i svinefoderet. Det er blot nogle af de senere års eksempler på produktionsfejl i virksomheder, der fremstiller eller sælger fødevarer, foder eller fødevarekontaktmaterialer.
Fødevarestyrelsen har derfor lavet en ny vejledning til de personer, der sidder med ansvaret og måske opdager en produktionsfejl.
"Med mellem 100 og 200 årlige tilbagekaldelser fordelt på 50.000 danske virksomheder, bliver det - heldigvis - sjældent rutine for en fødevarevirksomhed at trække varer tilbage fra deres kunder," forklarer beredskabschef i Fødevarestyrelsen, Nikolas Hove.
Trin for trin og med grundige tjeklister guider den virksomhederne igennem de mange led, der skal være styr på ved en tilbagetrækningssag; hvordan kontakter man Fødevarestyrelsen, kunderne og medierne – blandt andet.
"Det er vores håb, at vejledningen kan være en støtte til virksomhederne i en presset situation og dermed et bidrag til at sikre, at farlige fødevarer, foder og fødevarekontaktmaterialer hurtigt kan komme væk fra hylderne," siger Nikolas Hove.
Kommentarer