Fasefodring af goldkøer kan nu planlægges i NorFor
Det er nu muligt at planlægge fasefodring af goldkøer med programmet NorFor.

Fasefodring af goldkøer, hvor goldkøerne er delt i henholdsvis far-off og close-up-gruppe, vinder større indpas i de danske stalde.

Seges har derfor opgraderet foderplanlægningsprogrammet NorFor, så det nu er muligt at vælge enten fodring af én goldkogruppe eller fasefodring, når foderplanen skal lægges.

Om fasefodringen skriver Seges, at den hidtidige energibalance er ændret, så energinormen for far-off er hævet til ca. 60 MJ for stor race og ca. 44 MJ til Jerseykøer svarende til en energikoncentration på ca. 5,0 MJ/kg tørstof.

For Close-up gælder, at energibehovet er hævet til 65-66 MJ for stor race og 48-49 MJ for race. Samtidig er grænserne for energibalancen er hævet til minimum 125% og maksimum 135% for at sikre en høj foderstyrke i close up gruppen. 

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.