Fem gode råd til lettere og mere effektiv malkning

Malkning kan være meget hårdt arbejde med mange ensartede bevægelser, hvilket kan slide meget på kroppen. Derfor gav en række eksperter deres råd og vejledning til en lettere og mere effektiv malkning under en kongres i Irland.

Den daglige malkning kan tage op til en tredjedel af landmandens arbejdsdag. Derfor satte man fokus på at gøre den mindre nedslidende og mere effektiv på en kongres, kaldet Smarter Milking (smartere malkning), i Irland. Det skriver det landbrugsfaglige nyhedsmedie AgriLand.

Gør maskinerne klar inden køerne kommer ind

Et af de emner som blev diskuteret på kongressen var, hvordan man får skåret tiden tilbragt i malkestalden ned. Her blev det påpeget, at man med fordel kan have maskinerne klargjort, inden køerne kommer ind til dem.

Derudover blev der også rådet til, at man starter med at sætte maskiner på hos de første fire til fem køer, inden man sørger for at rækken er fyldt op. Det gælder dog kun, hvis der er plads til mere end 10 køer ad gangen.

Undgå nedslidte skuldre

Et andet problem som blev diskuteret var, hvordan man undgår skader som følge af arbejdet med mange gentagne bevægelser. En måde man kan undgå for mange gentagelser af den samme bevægelse, er ved at man skifter, hvilken hånd man bruger til at holde maskinen under påsætning.

Det kan gøres på den måde, at man holder den med venstre hånd, hvis køerne står i højre side og omvendt, når køerne står i venstre side. På den måde bliver arbejdet fordelt på begge arme, hvilket kan mindske eller forebygge ryg- og skuldersmerter.

Vær opmærksom på god formalkning

Som noget tredje blev der også givet råd om, hvordan man får en høj mælkekvalitet uden, at det skal gå ud over effektiviteten. Her blev der sagt, at det er meget vigtigt at have et rent forklæde og rene handsker for at undgå urenheder og mindske eventuel smitte fra ko til ko.

Af samme grund er det meget vigtigt med en god formalkning, inden man sætter malkemaskinen på. Det skyldes både at man på den måde kan tjekke for yverbetændelse, men også fordi det giver bedre tilløb af mælken.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.