Finanstilsynet henter ny direktør i Nykredit
Bankdirektør Jesper Berg fra Nykredit bliver fra 1. oktober ny direktør for Finanstilsynet.

Det bliver den 56-årige cand.polit Jesper Berg, der skal afløse Ulrik Nødgaard som direktør i Finanstilsynet. Jesper Berg har solid ledererfaring fra både Nykredit Bank A/S, Danmarks Nationalbank og European Central Bank (ECB).

Den nye direktør er udpeget af erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen. Det er sket efter høring af bestyrelsen i Finanstilsynet.

Jesper Berg tiltræder stillingen 1. oktober 2015. Han afløser Ulrik Nødgaard, som tidligere på året fik job som direktør for bankernes organisation, Finansrådet.

Jesper Berg har siden 2010 været tilknyttet Nykredit, hvor han er direktør. Han har desuden været afdeligsleder i den europæiske centralbank, ECB, og i Danmarks Nationalbank samt den Internationale Valutafond, IMF, i Washington DC.

I foråret blev han tilknyttet Copenhagen Business School som adjungeret professor.

Finanstilsynet:

Finanstilsynet fører tilsyn med finansielle virksomheder som pengeinstitutter, realkreditinstitutter, forsikringsselskaber, pensionskasser m.v. samt tilsyn med værdipapirmarkedet og overholdelsen af forbrugerbeskyttende regler.

Desuden medvirker Finanstilsynet ved udformningen af den finansielle lovgivning og udsteder bekendtgørelser på det finansielle område. Endelig indsamler og formidler Finanstilsynet statistik og nøgletal for den finansielle sektor.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.