Find udstyret til at blive mobil malker på EuroTier
Mobil malkning med køer på lejet jord giver mulighed for billig etablering, fleksibel produktion og udnyttelse af fjerne arealer til mælkeproduktion. Læs mere om emnet i det nye KVÆG, der udkommer på mandag 12. november.

Kan man være mælkeproducent uden skøde på jorden, uden decideret stald, uden maskiner og uden aftale med et mejeri?

Hvis du spørger Lasse Linding, medejer af Farm Of Ideas i landsbyen Abbetved nær Lejre, så kan det sagtens lade sig gøre og endda give nogle markante fordele.

"Det hele kan pakkes sammen og flyttes til et nyt sted i løbet af en halv time, hvis det skal være. Det skulle netop være mobilt, fordi vi ikke ejer jorden her", forklarer han.

Han har været mobil malker siden efteråret 2016 med 20 årskøer på 30 hektar lejet jord, som foruden kvægbruget også rummer et gartneri og et par små nichevirksomheder. Den mobile løsning gør, at der ikke er bundet ret meget kapital i produktionen.

Nyt KVÆG kommer på mandag: Frontløber er mobil - kan flytte malkestalden på en halv timeKvæg Torsdag 8. november 2018 · 11:42

Det mobile malkeanlæg fandt han på internettet til omkring 150.000 kroner og købte det direkte af den litauiske producent.

Stor interesse

I dag er Tommy Overby med firmaet Overby ExportConsulting importør af det mobile malkeanlæg Motech samt en række andre løsninger til mobil husdyrproduktion i mindre skala.

"Med et mobilt malkeanlæg kan landmanden udnytte arealer til mælkeproduktion, som normalt ikke vil kunne bruges til malkekøer, og en yngre landmand vil kunne starte som mælkeproducent med en minimal investering", forklarer Tommy Overby om konceptet, som han oplever er stor interesse for.

Faktaboks

Mobil produktion

  • Tommy Overby finder du bl.a. hos MotoTecha med den mobile malkestald Mootech i hal 13, stand A27, hos Javiercamera med mobilt staldinventar i hal 12, stand D61 og hos Milkplan i hal 13, stand D52.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.