Finsk mejeri dropper sojafoder til køer efter forbrugerpres
Finske Valio dropper sojafoder til malkekøer.

Det finske mejeriselskab Valio ophører med at anvende soja i foder til malkekvæg. Det skriver Dairy Industry Newsletter, ifølge Udenlandske Mejerinoter udgivet af L&F.

Ifølge selskabet vil en sojafri mælkeproduktionskæde være en afgørende konkurrencefaktor på de internationale markeder, i det et stigende antal kunder forventer, at mejeriselskaber aktivt reducerer miljøpåvirkningerne fra produktionen af mælk.

Valio meddeler, at undersøgelser tyder på, at rapsfrø er et bedre supplerende proteinfoder til malkekvæg end soja (kilde: Vanhatalo m.fl. 2004, Shingfield m.fl. 2003).

I sammenligning med mælkeproduktionen i resten af Europa, har soja dog mindre ernæringsmæssig betydning for malkekøerne i Finland.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.