Fjern én procents protein og tjen 300-400 kroner pr. ko

Man kan godt få en høj mælkeydelse uden at fodre med store mængder protein, mener rådgiver.

Køerne kan sagtens give 14.000 kg EKM uden at de skal overfodres med protein. Seges' opfordring til højst at fodre med 17 procent protein kan sagtens gå hånd i hånd med en høj ydelse. Det mener kvægrådgiver Bruno Due, Sagro.

Til KvægNyt fortæller han, at han har hjulpet flere landmænd med at reducere proteinmængden fra 19-18 procent til 17 procent i besætninger med 12-14.000 kg EKM pr. ko. Hvis proteinmængden kan sænkes uden andre ændringer af foderplanen, kan én procents reduktion give en kontant besparelse på 300-400 kroner pr. årsko, mener Bruno Due.

Vil man nedjustere mængden af protein, bør det ske i små etaper.

"Vi tager reduktionen i små trin á 0,3 procent. Når landmanden opdager, at det ikke ændrer på ydelsen, så tager vi et skridt mere", fortæller Bruno Due.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.