Flere svin slagtet
Produktionen af okse- og kalvekød i Danmark er i tilbagegang, det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Den samlede produktion af animalske produkter gik frem sidste kvartal. Det skyldes en stigning inden for slagtesvin og mælk.

Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Kigger man på antallet af producerede svin er tallet steget. I Danmark blev der produceret 8,3 mio. svin i det sidste kvartal af 2015. Det er en stigning på 6,8 pct. i forhold til samme kvartal året før.

I de sidste tre måneder af 2015 gik produktionen af okse- og kalvekød i Danmark omvendt tilbage. Produktionen af kvæg faldt til 137.500 styk. Det svarer til  35,4 mio. kilo.

Dermed er produktionen af kød faldet med 6,4 procent i forhold til fjerde kvartal af 2014. Her lå produktionen af kød på 37,8 mio. kilo. 

Mælkeproduktionen er steget med 7,7 procent i slutningen af 2015 sammenlignet med året før. 

Landmændene har bl.a. øget mælkeproduktionen ved at slagte færre køer, hvilket ses ved fald i antal slagtninger af kvæg, skriver Danmarks Statistik.

Kigger man i stedet på antallet af producerede svin er tallet steget. I Danmark blev der produceret 8,3 mio. svin i det sidste kvartal af 2015. Det er en stigning på 6,8 pct. i forhold til samme kvartal året før.

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.