Flertal: Politikerne bør holde sig fra danskernes kødforbrug

Et flertal af danskerne er imod, at politikerne forsøger at dæmpe danskernes indtag af kød.

Politikerne bør holde sig fra vores kødforbrug. Det mener et flertal af danskerne, viser en meningsmåling udført af analyseinstituttet Epinion for Greenpeace, Det Økologiske Råd, Danmarks Naturfredningsforening og WWF Verdensnaturfonden.

Det skriver avisen Information.

Set i forhold til situationen for fem år siden angiver 47 pct. af danskerne, at de nu personligt er mere optaget af at mindske klimabelastningen gennem egne indkøbs- og forbrugsvaner. Fem pct. er mindre optaget heraf end for fem år siden.

Hvad de især ønsker sig af politikerne i forhold til at fremme den personlige indsats er en øget tilskyndelse til at etablere solceller på egen bolig samt dernæst veje, der er bedre indrettet til cyklister, tilskyndelser til at købe elbil samt til at bruge offentlig transport.

Når det gælder elbilerne, ønsker 57 pct. af Venstres vælgere en større tilskyndelse til at købe de klimavenlige biler, mens 38 pct. fra samme parti anser det for mindre eller slet ikke vigtigt. Herhjemme er elbilsalget næsten gået i stå efter en folketingsbeslutning om at udfase elbilernes afgiftsfritagelse.

Mindst politisk tilskyndelse ønsker danskerne – kun 34 pct. – til at sænke det personlige forbrug af kød. 54 pct. anser ikke en sådan tilskyndelse for vigtig.

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.