Fodringsekspert: Køer skal levne 2 procent lækkert foder
Tilstrækkelig stor og god foderrest er et centralt element i godt foderbordsmanagement.
Hvis køerne tømmer foderbordet inden de bliver fodret igen, giver det uro omkring udfodring. Det belaster lavt rangerende køer og giver stor variation i foderoptagelsen. Sådan lyder et godt råd fra Chefkonsulent Niels Bastian Kristensen, Seges

Derfor skal der altid være mindst 2 procent tilbage af foderet, når der fodres en gang til. Og foderresten skal Have samme kvalitet som det foder, der udfodres. Den skal desuden være jævnt fordelt langs foderbordet. Endelig skal den ligge inden for køernes umiddelbare rækkevidde.

lft

Kilde: LandbrugsInfo

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.