Fonterra lægger ud med stormskridt i ny mælkesæson
New Zealands største mejeri, Fonterra har en markant stigning i mælkeindvejningen i juni.

Fonterras new zealandske indvejning i juni - som er lavsæson i New Zealand - er opgjort til 11,8 mio. kg værdistof, og det er en stigning på 18,6 pct. i forhold til samme måned sidste år. Det skriver Dairy Industry Newsletter.

Også i Australien kan Fonterra notere vækst i mælkemængden. Her er selskabets indvejning i juni steget med hele 46 pct. Det skal hertil bemærkes, at juni-produktionen året før var lavere end normalt.

Fonterra har tidligere meldt ud, at man forventer at indveje tre pct. mere mælk i indeværende sæson 2017-18, der starter i juni. Årsagen er, at højere afregningspriser motiverer leverandørerne til at øge produktionen.

Der er tale om, at man genvinder det tabte. Sidste sæson, som sluttede med udgangen af maj, bød på et fald på tre procent.

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.