Forbud er streget: Nu må økologer bruge blåkvægsgenetik

Et forbud mod at anvende genetik af blåkvæg er nu fjernet i Landbrugsstyrelsens fortolkning af den nye EU-økologiforordning.

Danske økologer må nu bruge sæd af blåkvægsracen eller bruge blåkvægstyre i deres avlsarbejde.

Landbrugsstyrelsen har nemlig fjernet retningslinjerne for, hvilke racer de økologiske landmænd må krydse ind med. Her har det indtil 31. december 2021 været gældende, at blåkvægsracen ikke må bruges af økologer.

Men det forbud er nu fjernet med et pennestrøg, bekræfter Landbrug & Fødevarer overfor landbrugsavisen.dk.

I EU’s principper for den økologiske produktion står der, at økologer skal vælge racer, som sikrer høj dyrevelfærd herunder blandt andet at undgå vanskelige fødsler.

"Lige nu er der ingen præcise retningslinjer på området. Derfor søger vi nu en dialog med Landbrugsstyrelsen om, hvordan det skal håndteres og kontrolleres", siger Lars Holdensen, chefkonsulent hos L&F, Økologi.
 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.