Fordél din egen løn rigtigt mellem driftsgrenene
Kun ved rigtig fordeling af hvor man bruger sin tid, får man en realistisk fremstillingspris for mælken.

Af Inger-Marie Antonsen, kvægkonsulent, Centrovice

Når man regner ud, hvad det koster at fremstille mælk på ejendommen, indgår ud over de faktiske lønomkostninger også en antaget ejerløn.

Ejerlønnen er normalt sat til 450.000 kr. når der er én ejer. Og den løn fordeles sammen med de øvrige lønomkostninger på de forskellige driftsgrene som f.eks. mælkeproduktion, grovfoder produktion, produktion af salgsafgrøder og evt. andet.

Det betyder, at det er vigtigt at være skarp på, hvor tiden bruges for at få en korrekt beregning af mælkens fremstillingspris. F.eks skal tid brugt på arbejde med produktion og høst af grovfoder fordeles ud på grovfoder og ikke til stalden, da mælkeproduktionen betaler for den tid via grovfoderprisen.

2018 blev et meget bedre år end frygtet 2. februar · 00:00

Og hvis ejeren bruger 20 pct. af sin tid uden for bedriften på f.eks. politik eller andet bestyrelsesarbejde, skal der kun regnes med 80 pct. af de 450.000 kr. altså 360.000 kr. til fordeling mellem driftsgrene.

Ved to mio. kg mælk er en fuld ejerløn 22 til 23 øre pr. kg mælk på fremstillingsprisen.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.