Formaling giver kornsorter samme foderværdi
Rug er den hyppigst anvendte kornsort hos økologer. Og hvis rugen formales, kan den matche hvede og byg.

Vil man have mest mulig næringsværdi ud af at fodre med rug, som er en billig kornsort, skal den formales.

Det anbefalede kvægrådgiver og direktør i ØkologiRådgivning Danmark, Erik Andersen, på rådgivningens fagdag for økologiske mælkeproducenter i Herning.

Formalingsprocessen øger mængden af fordøjet stivelse i tyndtarmen, og når rugen udsættes for total formaling, bliver den indholdsmæssigt at sammenligne med hvede og byg. Hertil kommer, at rugen er let at dyrke og ofte opnår høje udbytter i økologiske sædskifter.

Erik Andersen har i flere tilfælde i praksis erfaret, at formaling med en Haybuster med samtidig tilsætning af syre er en velegnet og sikker metode til konservering af korn.

Formaling har sammenlignet med crimpning endvidere den fordel, at det er muligt at formale partier med forskellige kornstørrelser, samt hvor der ønskes samblanding med eksempelvis hestebønner.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.