Forskere pottetræner køer for miljøets skyld

Nyt tysk studie viser at køer kan pottetrænes.

Tyske forskere fra fra Leibniz Institute for Farm Animal Biology viser i et nyt studie, der netop er blevet publiceret i det videnskabelige tidsskrift Current Biology,  at køer faktisk kan pottetrænes. 

Det skriver Jyllandsposten.

"Studiet viser, at man kan spare emissioner, hvis man kan få græssende dyr til at gå på toilettet i stedet for at gøre det ude på græs. Dette skyldes, at hvis de går på toilettet, så kan man opbevare og behandle gyllen med mindre tab og dermed emissioner, end hvis de gør det ude på græs", siger Jannick Schmidt, der forsker i livscyklusanalyser og fødevarers klimaaftryk ved Aalborg Universitets Institut for Planlægning.

Ifølge forskernes udregninger kan opsamling af 80 procent af kvægets urin i latrinerne føre til en reduktion af ammoniakudledninger med 56 procent Og så kommer det samtidig kvæget til gode, fordi forureningen bliver reduceret.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.