Fosfat-plan skal fjerne mindst 175.000 køer i Holland

En fosfatplan indebærer, at den hollandske kvægbestand skal reduceres.

I et forsøg på at reducere overproduktionen af fosfat vil hollandske mælkeproducenter blive straffet, medmindre de nedbringer den mængde af fosfat, de producerer på bedrifterne i 2017, med 8,2 mio. kg. Det skriver Udenlandske mejerinoter med henvisning til Dairy Industry Newsletter.

Dette skal opnås ved at reducere den hollandske malkekvægbesætning med 175.000-200.000 køer, dvs. mindst 11 pct. af de 1,62 mio. køer, der var i 2015.

Der er 17.500 malkekvægsbedrifter i Holland, så det svarer til, at hver bedrift skal af med 10 til 11 køer, skriver Agri Holland.

De hollandske erhvervsorganisationer LTO Holland, Nzo, Nevedi, NAJK, NMV og Rabobank har aftalt at give i alt 50 mio. euro i støtte til planen. De seneste tre år har de hollandske landmænd overskredet grænsen for fosfatproduktion.

Organisationerne kalder selv planen for drastisk.

I en pressemeddelelse skriver landbrugsorganisationen LTO Holland, at de endvidere via foderet ønsker at mindske fosfatudledningen.

Håbet er, at bedre foder kan svare til to af de 10 køer pr. bedrift, så nedgangen i bestanden ikke behøver blive så stor.

Rabobank anslår ifølge Agro Holland, at 10 procent af malkebedrifterne kan stoppe i 2017, fordi det vil være attraktivt at sælge fosfatkvoter og komme ud af erhvervet.

Den hollandske mælkeproduktion steg med 6,8 pct. til 13,33 mio. ton i 2015, og produktionen i år til dato (til oktober) er steget med 9 pct. til 12 mio. ton.

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.