Fotoreportage fra grovfoderekskursion: Fra krybestrøm til grønt græs

Interessen var så stor, at grovfoderekskursionen måtte fordeles over flere dage

Sådan får du græsset lidt grønnere. Det kan man godt kalde hovedtemaet på årets grovfoderekskursion, som kom hele vejen rundt om grovfoderproduktion, og hvad der er relevant på et kvægbrug, og hvem vil ikke gerne vide, hvordan man får efteragrøderne til at give penge, når man nu skal have dem, Der var snak om raps, som kan erstatte soja til køerne, og om, at man altid bør have en svovlbrintealarm på sig, når man arbejder med gylle. Meget andet - selv krybestrøm i stalden var på tapetet.

Værterne, Martin og Jens Jensen, Gårdstedgård i Løgstør, og Jakob Skov, Hestbækgården ved Farsø, havde forberedt sig grundigt og fejet ethvert hjørne.

»Det er en faglig indsprøjtning at være vært, for jeg har haft rigtig meget kontakt til rådgiverne fra Seges, landboforeningerne og firmaerne, og vi har også fået lavet nogle beregninger på bedriften i den forbindelse, ligesom vi har efterafgrødeforsøg liggende«, afslørede Jakob Skov.

Selv gav han også et indlæg om ledelse af bedriften, som han overtog i 2018 som 3. generation.

Store maskiner og redskaber strålede nyvasket på begge bedrifter, og tilhørerne fik tillige indføring i, hvordan man med et NIR-apparat gør finsnitteren til et kørende analyselaboratorium.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.