Fotos: Prins Vincent i jubel over køernes dans

Kronprinsesse Mary klippede den røde snor, da køerne skulle på græs på Bækkenstoft på Sjælland.

Link: Se fotoserie fra Økodagen på Bækkenstoft.

På Bækkenstoft i Kirke Hyllinge på Sjælland har Per og Tina Thomasen holdt åbent hus i godt otte år, når køerne skal på græs. I dag, søndag, var det en festdag udover det sædvanlige.

H.K.H. Kronprinsesse Mary var mødt op med sine tre yngste børn, Vincent, Josephine og Isabella. Hun var mødt op i anledningen af, at Øko-mærket har 25 års jubilæum.

"Løøøøb ko, løøøøb," lød det begejstret fra Prins Vincent, der stod helt oppe på rækværket, så han havde et godt udsyn til køerne foran ham.

Det var en glad Per Thomasen, der foran stalden bød publikum - og de royale gæster - velkommen. Arla har netop lanceret en Lejre Mælk, der er lavet af økologiske køer fra den selvudnævnte øko-kommune.

"Det er en god ide at prøve at smage mælken i dag, for i morgen er den blevet til milkshake, når køerne har danset rundt," lød det jovialt fra Per Thomasen, da han bød velkommen for folk.

Per Thomasen siger til Landbrugsavisen.dk, at det var en fantastisk oplevelse at have besøg af Kronprinsessen og hendes børn.

"Hun spurgte ind til mange ting, blandt andet til det med at stå tidligt op om morgenen og malke. Hun spurgte også ind til, hvad foder de får om vinteren, når de ikke er på græs. Hun var meget interesseret," siger Per Thomasen.

Han beretter, at især besøget hos småkalvene virkede til at begejstre børnene.

Sidste år deltog cirka 7000 gæster ved Økodagen på Bækkenstoft. Antal publikum i år er ikke opgjort - men der var godt med gæster ved gården.

Bækkenstoft får - udover spejderne - hjælp af naboer, ansatte, tidligere ansatte og deres familie og andre lokale. I alt hjælper 40-50 frivillige.

Per Thomasen beretter, at de besøgende normalt er rigtig gode til at rydde op efter sig, så der ikke er skrald og rod efter Økodagen. Til gengæld kræver forberedelsen en del.

Fotos: Se fotos med de kongelige gæster ved at klikke her.

Emneord mælk, økologi

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.