FrieslandCampina vil købe op for milliarder i Asien
Arlas hovedkonkurrent byder på Pakistans andetstørste mejeri for milliarder

FrieslandCampina vil købe sig ind i den pakistanske mejeriindustri.

Det hollandske mejeri har offentliggjort, at man starter forhandlinger om en mulig overtagelse af 51 procent af aktierne i den pakistanske børsnoterede virksomhed Engro Foods.

Ifølge Bloomberg.com vil den handel løbe op i 500 mio. dollars, 3,4 mia. kroner, hvis den realiseres, hvis man regner i forhold til torsdagens aktiekurser.

Mejeriboss: Mælkeprisen presses af hårdt marked og miljøreguleringKvæg Torsdag 3. marts 2016 · 11:44

Pakistan har en voksende middelklasse og et stærkt behov for en yderligere professionalisering af mejerisektoren, oplyser kilder til Bloomberg. En stor del af forbrugerne køber råmælk og koger det før indtagelse. Kun ni procent af den solgte mælk er behandlet, men ifølge et interview med adm. direktør for Engro Foods, Babar Sultan fra december, kan det vokse helt op til 15 procent i løbet af de kommende fem år.

I april 2015 købte FrieslandCampina op i Kina, da man etablerede joint venturet Friesland Huishan Dairy. Derudover har selskabet investeret i en øget ejerandel i et nigeriansk mejeriselskab i 2015, ligesom en distributør af børneernæringsprodukter i Rusland, Ukraine og Hviderusland blev opkøbt.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.