Fynsk gods krydser Wagyu og Hereford

Rødkilde Gods på Fyn har fået de første krydsningskalve mellem Wagyu og Hereford.

”De har det rigtig godt, de er sorte med hvidt hoved alle sammen, og er ligeså store som Herefordkalvene”, fortæller Kim Rasmussen fra Rødkilde Gods på Fyn, om de seks kalve der kom til verden i januar. 

Kalvene er en krydsning mellem Wagyu og Hereford, og er et forsøg på, at få merværdi ind i godsets Herefordbesætning. 

Da Kim Rasmussen, var i Japan med familien, smagte han det eksklusive kobe-kød, der kommer fra Wagyu-kvæg.

Smagen og oplevelsen vækkede en idé, og derfor købte Kim Rasmussen en Wagyu-tyr, der kom til Rødkilde sidste år. 

”Jeg ville gerne prøve at få noget merværdi ind i Hereford-dyrene, og også se om man kunne lave den oplevelse jeg fik i Japan på en anden måde”, siger Kim Rasmussen. 

Derfor blev seks styks Hereford sendt på græs med Wagyu-tyren Cobito, og det kom der i januar seks kalve ud af. 

Alle kalvene kom til verden uden behov for hjælp, og kom på græs sidst i april. 

Der skal de hygge sig i halvandet års tid, indtil Kim Rasmussen kan smage, om krydsningen har givet pote. 

”Men vi er gået all in allerede, Cobito er kommet ud til de resterende 30 Herefordkøer, så til næste år har vi en del flere 50/50 kalve”, Siger Kim Rasmussen. 

Han tilføjer som kuriosum, at Cobito er opkaldt efter den restaurant, hvor han smagte Kobe-kødet og fik idéen. 

Rødkilde har 100 stk. kvæg, fordelt på kalve, kvier, køer, og nu også Cobito, der kan ses i videoen herunder. 

Emneord Top2

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.