Gør køerne en tjeneste: Vend om på nat og dag

På varme dage kan det være en fordel, at køerne græsser ude om natten.

Afgræsning om natten kan være en løsning for at tilgodese køerne og deres græsoptagelse netop nu, hvor de varme sommerdage for alvor ruller sig ud.

Det mener rådgiverne hos ØkologiRådgivningDanmark, som i deres ugentlige mail til gruppen af Eliteafgræssere, slår et slag for natafgræsning.

Når køerne lukkes på græs på varme sommerdage, falder deres græsoptagelse, fordi køerne meget let bliver varmestressede. Der skal ikke meget mere end 20 grader til, før en ko bliver varmestresset.

Derfor kan det ifølge rådgiverne være en fordel at holde køerne på stald midt på dagen og så lukke dem på græs efter aftenmalkning, så de kan græsse aften, nat og tidlig morgen.

Manøvren forudsætter selvfølgelig, at temperaturen i stalden kan holdes nede. 

Kan det ikke lade sig gøre at vende om på nat og dag i forhold til afgræsning, er det vigtigt at køerne græsser i folde, hvor der er mulighed for at søge skygge.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.