Gennembrud for raceforening: Sælger avlsdyr til Schweiz
For første gang nogensinde er det lykkedes for Dansk Holstein at sælge en avlstyr til Schweiz.

Høje genomiske avlsværdier, bærer af genet BB for kappa kassein og pollet.

Det var mere end repræsentanterne fra swissgenetic kunne stå for, da de i sidste uge var i Danmark for at besigtige en otte måneder gammel, rødbroget tyrekalv.

Opdrætteren, Niels Erik Haahr, Anderstrup Holstein, kunne efter besigtigelsen underskrive en kontrakt, så tyren inden længe skifter stalden ved Skørping ud med en tyrestation i Schweiz.

Hos swissgenetic kommer tyren i eksklusivt selskab, da kvægavlsforeningen kun sætter 24 rødbrogede tyre i gang med sædproduktion hvert år.

Der lægges især vægt på eksteriør og produktion, når der udvælges tyre til sædproduktion i Schweiz. Og fordi en del af mælken afsættes til osteproduktion, er tyre, som bærer genet BB for kappa kassein, særligt eftertragtede. Genet har nemlig stor betydning for mælkens egnethed til osteproduktion.

Gennembrud for danskerne

For Dansk Holstein blev handlen historisk, da det er første gang, at raceforeningen lykkes med at sælge en avlstyr til Schweiz.

Avlsforeningen sælger på vegne af danske landmænd hvert år dansk genetik for flere millioner kroner til hovedsageligt til tyske og hollandske kvægavlsforeninger, i form af avlstyre eller embryoner.

Som regel er det sortbroget Holstein, men i dette tilfælde er det altså rødbroget Holstein, hvilket kun sker yderst sjældent. Der blev ved samme lejlighed solgt embryoner til samme kunde i Schweiz.


 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.