GMO-forslag afvist af EU-parlamentarikere

Europa-Parlamentets landbrugsudvalg vender tomlen ned for Kommissionens forslag om at åbne for nationale forbud mod GMO.

Europa-Parlamentets landbrugsudvalg sagde i dag nej til EU-Kommissionens forslag om at gøre det muligt for de enkelte EU-lande at begrænse eller forbyde import og brug af genmodificerede fødevarer og foderstoffer.

Udvalget frygter, at nationale forbud vil kunne forvride konkurrencen på EUs indre marked og gøre livet surt for især landbrugs- og fødevaresektoren, som er stærkt afhængig af import af genmodificeret foder.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Parlamentet.

Klart budskab

»Dagens afstemning i landbrugsudvalget sender et klart budskab: Kommissionens forslag om at tillade medlemsstaterne selv at afgøre, om GMO-foder eller fødevarer skal tillades indenfor deres egne grænser skal afvises. Vi har ikke etableret et fælles, indre marked for at lade vilkårlige politiske beslutninger spolere det,« sagde udvalgets ordfører, tyske Albert Dess, efter afstemningen.

»Helt urealistisk

Albert Dess betegner kommissionens forslag som »helt urealistisk«.

»Vi har mange sektorer i EU, som er dybt afhængige af at kunne importere GMO-modificeret foder, og som ikke vil kunne overleve uden denne mulighed.«

GMO-forslaget går nu tilbage i Parlamentets miljøudvalg, som skal stemme om det i midt i oktober.

Det samlede parlament skal vedtage en fælles holdning ved plenarmødet 26.-29. oktober i Strasbourg.

Emneord gmo

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.