God idé: Selvgjort overgang til foderbordet
Hjemmebygget broklap benyttes ved de to daglige malkninger, så køerne i nykælverholdet kan komme over til malkestalden og retur igen.

Hvordan undgår man lort på foderbordet uden at investere massivt i en broklap?

Det spørgsmål har Christian Olesen og Slava Kreitor fra Balslev på vestfyn fundet svaret på.

I jernbunken fandt de en række gamle rør, som blev samlet med almindelige beslag, så de tilsammen udgør en passage.

Denne blev efterfølgende monteret oven på en jernplade, som er bukket let i siderne for at undgå, at der løber gødning væk.

Tubeventilation sørger for 8.800 liter frisk luft i sekundetKvæg Lørdag 23. november 2019 · 00:00

De har kunnet udføre det meste af arbejdet selv og anslår derfor den samlede pris til nogle tusinde kroner, hvilket er betydeligt mindre, end hvad det ville koste at indbygge en broklap.

Løftes af minilæsser

Den hjemmebyggede broklap benyttes ved de to daglige malkninger, så køerne i nykælverholdet kan komme over til malkestalden og retur igen.

Broklappen kan flyttes med minilæsseren, og rutinen er blevet, at den sættes ind før aftenmalkning og fjernes efter morgenmalkningen den næste dag. Så er broklappen ikke i vejen, når der fodres i løbet af morgenen og formiddagen.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.