Gode byggesten - en vigtig del af fundamentet!

Af Anja Hjortkær, kvægrådgiver, vestjysk

Høje proteinpriser og omlægning til Non-GM får os til at tænke i alternative proteinkilder, men protein er ikke bare protein. Inden du lader dig skræmme af sojapriser på 550 kr. eller mere, så kig lidt nærmere på indholdet af AAT, PBV, aminosyrersammensætning og energiindhold i alternativerne.

Hvad kan du selv bidrage med fra eget hjemmedyrket grov- og tilskudsfoder, og hvad har du brug for fra det indkøbte? Er det gode byggesten i form af aminosyrer eller PBV til omsætning af foderet og/eller energi? Måske kan der spares nogle ører/ko/dag ved at vælge andre alternativer til protein, men hvis effektiviteten falder, og det i sidste ende koster mælk, fordi kvaliteten af byggestenene forringes, er der intet vundet på bundlinjen.

Opbyg foderrationen af gode, velvalgte byggesten og skab fundamentet for en sund, robust og produktiv ko - det gir penge på bundlinjen. Et ’murværk’, der smuldrer, gør ingen gavn - køb det rigtige protein.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.