Gods laver kvier på stribe til Rusland

Gjorslev Gods bruger store mængder kønssorteret sæd for at kunne sælge flest mulige kvier.

Når russiske mælkeproducenter bygger besætninger op, er det bl.a. med kvier fra Gjorslev Gods ved St. Heddinge.

Igennem flere år har godset solgt overskudskvier til eksport, og ifølge kvægbrugsleder Christian L. Pedersen er målet at sælge 75 kvier og køer i 2019. Kvierne skal til Rusland og køerne til England.

For at fremme salget af kvier bruges der store mængder kønssorteret sæd. Aktuelt er 85 pct. af sæden til insemineringer af kvier og kød sorteret til at give kvier, og godset har 410 kvier og 320 køer.

»Vi har en kviestald, som ikke kan ændres til køer, så for os er det ikke aktuelt at skære ned i mængden af opdræt og få flere køer. Vi opnår det bedste dækningsbidrag ved at lave flest mulige kvier, og vi er gode til det«, forklarer Christian L. Pedersen.

Kvierne sælges som lavdrægtige, hvilket på Gjorslev Gods vil sige 13-14 mdr. Kalvene har en god tilvækst og kan derfor allerede insemineres første gang, når de er 11 måneder gamle.

Læs mere om den danske eksport af kvier til Rusland her

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.