Gråvejr hele ugen - kun nedbør én dag

Et højtryk har lagt sig fast over det nordlige Skandinavien, og derfor går vi endnu en række grå dage i møde.

Weekendens noget halvtriste vejr er ikke sådan at komme af med. Også de kommende fem dage vil hele landet stort set konstant være dækket af skyer, og der vil kun være få huller til at lade solen trænge igennem.

Størst chance for lidt sol er i den nordlige halvdel af Danmark.

"Det er sådan, at vi har et ganske solidt højtryk, der tilsyneladende har lagt sig til rette over det nordlige og mellemste Skandinavien. Og det lader til at blive liggende hele ugen, siger Frank Nielsen," vagthavende meteorolog ved DMI.

Og det forhold giver plads til, at lavtryk andre steder i Europa er afgørende for det hjemlige vejr.

"Vi får sådan en omgang ti-graders-vejr med frisk østenvind frem til i hvert fald næste weekend," siger han.

Paraplyer og regntøj bliver der ikke større brug for.

"Tidligt mandag ligger et regnområde over Kattegat. Det er på vej mod sydvest, og vil senere på dagen give regn til langt det meste af landet," siger Frank Nielsen.

Men så er nok også slut med vådt vejr indtil videre.

"Derefter følger fire dage i rap med skyet vejr. Ved Østersøen kan der komme enkelte byger, men det bliver slet ikke så vådt, som det var i weekenden," lover Frank Nielsen.

Han garanterer også, at der endnu ikke er opsejling til noget, der bare kommer i nærheden af nattefrost.

Frem til fredag vil det være mellem fem og otte grader varmt i nattetimerne.

"Men så begynder vores prognoser at blive mere usikre. De store orkaner, som har ramt Caribien og USA's østlige kyster de seneste dage, påvirker kvaliteten af vores prognoser. Atlanterhavsorkanerne betyder, at vores forudsigelser kan svinge meget," forklarer han.

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.