Græsudbytte op til 10 procent over normalen

Græsudbyttet ligger fint i 1. og 2. slæt, de fleste steder lidt over normalen.

Først tegnede græshøsten tidlig og god. Så kom nattefrosten og forsinkede det hele, men pludselig blev græsset alligevel høstklart før forventet. Torben Spanggaard Fransen, specialkonsulent hos Seges, vurderer, at udbyttet ligger over middel.

»Vi har ikke så mange reelle opgørelser endnu, men i forhold til de tilbagemeldinger, jeg har fået, ser det godt ud, og i vores forsøg har udbytterne ligget 0-10 procent over normalen for 1. og 2. slæt«, siger han forsigtigt.

Der er dog forskel fra egn til egn. I den sydlige del af Jylland har der været mere regn og høje udbytter. Jo længere nordpå, des mere har man manglet vand, og det påvirker udbyttet. Nogle steder har tørken nået at sætte græsset i stå.

»Det er jo normalt, at der er sådan en periode, men jeg tror også, at efter seneste uges regn er græsset godt med igen næsten alle steder«, argumenterer han.

Dermed er der også udsigt til et fornuftigt 3. slæt.

Lavt proteinindhold

Mens udbytterne altså har været fine, har proteinindholdet været lavere end normalt, viser prøver. I Seges’ foreløbige analyser lå råprotein i gennemsnit i 1. slæt på 140 g pr. kg tørstof. Det er 10 gram lavere end sidste år og 20 gram lavere end for to år siden. Også 2. slæt var ringere på råprotein end årene før.

Torben Spanggaard Frandsen har også en anbefaling om at blive bedre til at ramme en tørstofprocent på 30-35.

»Der er mange, der har lavet det for tørt i år, og jeg vil anbefale, at man bruger fortørringsprognosen på LandbrugsInfo for at finde det korrekte tidspunkt«, siger han.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.