Gram Slot leverer rekordregnskab: Kvægdriften er flyvende

Gram Slot og Nybøl Godser har netop landet et resultat før skat på 6 millioner kroner. Det skyldes blandt andet et samarbejde med en nærliggende maskinstation.

Sønderjyske Gram Slot har fået Rema1000 ind i ejerkredsen, og det pynter i den grad på det økologiske kæmpelandbrugs resultater.

Selskabet Gram og Nybøl Godser A/S er netop kommet ud med et resultat før skat på 6 millioner kroner for 2017, hvilket er mere end 10 gange så meget som forrige år, der endte med et beskedent plus på en spids over en halv million kroner.

Men det er dog ikke kun på bundlinjen, der bliver skruet op for ambitionerne.

Også omsætningen i selskabet ender på 92 millioner kroner og er dermed en spids fra en økonomisk milepæl på 100 millioner i toplinjen.

Allerede i 2016 var det et mål for adm. direktør Svend Brodersen at Gram Slot skulle nå en omsætning på 100 millioner kroner inden for fem år. Men hvis den nuværende kadence holdes, ser det ud til, at omsætningen tipper over det trecifrede millionbeløb inden for markant kortere tid.

Køerne pynter på bundlinjen

Den store fremgang, som ikke overraskende vurderes som værende tilfredsstillende i ledelsesberetningen, skyldes blandt andet fremgang i kvægforretningen.

”Kvægbrugets omsætning er steget markant pga. gode driftsresultater og udvidelsen med 300 køer på Vedsted Cotel,” skriver ledelsen i beretningen.

Ligeledes har Gram Slot søgt ekstern hjælp i forbindelse med markdriften.
”Markbruget, som tidligere hovedsageligt blev drevet via egen drift med egne maskiner, drives nu med mere hjælp fra maskinstation, hvilket har resulteret i større kapacitet og dermed bedre, udbytter og driftsresultater”, lyder det ligeledes.

Rema1000 er garant for købelystne forbrugere

Den norske supermarkedskæde Rema1000 er medejer af Gram Slot, og det giver landbrugsselskabet mere eller mindre ubegrænset afsætning af produkterne.

For alt, hvad Gram Slot kan producere af mælk og grøntsager, bliver solgt som private label i Rema1000’s butikker rundt over hele Danmark.

Selskabet løfter da også sløret for, at salgets af landbrugets produkter via Rema1000 er forsat i positiv vækst og der leveres nu dagligt ca. 25 forskellige Gram Slot-varer til alle Rema1000’s butikker, og der er flere produkter på vej.

Det kræver imidlertid også investeringer, og Gram Slot og Nybøl Godser A/S har også netop underskrevet et større køb af tre kvægejendomme samt bygninger på Brøndumgaard, hvor der etableres lager og kartoffelpakkeri.

Det er investeringer på godt 65 millioner kroner.

 

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.