Grovfoderekskursion gennemføres i hold
Årets store faglige inspirationsdag opdeles i hold á 100 deltagere for at sikre effektiv smittebeskyttelse

Med onsdagens åbning for arrangementer op til 100 personer er alt nu klar til årets Grovfoderekskursion 10. september.

Grovfoderekskursionen blev som bekendt flyttet fra det oprindelige tidspunkt først i juni, da alle arrangementer lukkede ned som følge af covid-19.

Dermed bliver arrangementet, der normalt tiltrækker 400-500 deltagere, også årets første større arrangement for kvægbrugerne og deres rådgivere og følgevirksomheder.

Men det bliver en lidt anderledes ekskursion i år i forhold til tidligere, påpeger Peter Hvid Laursen, seniorkonsulent ved Seges og medarrangør af årets Grovfoderekskursionen.

»Smittebeskyttelsen gør, at man i år skal tilmelde sig i hold. Så hvis man gerne vil følges ad med sine kolleger eller naboen, skal man tilmelde sig sammen. Hvert hold vil ankomme forskudt for hinanden og følges ad rundt til poster og frokost uden at møde andre hold. Vi forudsætter, at restriktionerne gør dette muligt. Hæves restriktionerne så inden Grovfoderekskursionen, er det muligt at tilpasse logistikken til det med den valgte model«, forklarer han.

Fokus på udbyttemåling

Turen går i år til Hestbækgaarden ved Farsø og Gaardsted Højgaard I/S ved Løgstør. Der er begge steder tale om store, veldrevne besætninger i relativt nye stalde med malkerobotter, høj ydelse og god sundhed.

Begge bedrifter er også karakteriseret ved stort fokus på grovfoderudbytte og kvaliteten af grovfoderet.

Det passer godt sammen med, at Grovfoderekskursionen bliver første gang, hvor de nye muligheder i Grovfoder 4.0 vises frem. Systemet udvikles i et samarbejde mellem Seges, maskinstationer og flere eksterne leverandører af blandt andet NIR-sensorer, vejeteknik og software og skal løse en række af de udfordringer, der hidtil har været med udbytteregistrering.

Kernen i Grovfoder 4.0 er fuldautomatisk positionsbestemt udbytteregistrering, hvor det ikke kun er grønmassemængden og tørstofprocenten, der måles, men også en række kvalitetsparametre som råprotein, stivelse og råaske. Al dataoverførsel er tænkt til at være fuldautomatiseret, så de relevante data straks er til rådighed i landmandens bedriftsmanagementsystem. Udbyttedataene kan desuden danne grundlag for gradueret gødskning, da de som nævnt er positionsbestemte.

Faktaboks

Grovfoderekskursion

  • Afholdes 10. september 2020
  • Tilmelding åbner 10. august på hjemmesiden www.grovfoderekskursion.dk
  • Værter er Hestbækgaarden ved Farsø og Gaardsted Højgaard I/S ved Løgstør

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.