Guide: Sådan gør du en goldko til guldko
Goldkøerne kan gå hen at blive guld værd, hvis man anvender den rigtige fodring og management i goldperioden. Men goldperioden alene er ikke nok til, at koen bliver guld værd. Kælvning og de første uger efter kælvning har stor indflydelse på, hvorvidt koen bliver guld værd. Artiklen er fra arkivet og er første gang publiceret i magasinet Kvæg, november 2016.
Når koen bliver goldet, er det for det første vigtigt, at den ikke har for højt huld. Hvis den har det, skal man overveje, om man tør tage chancen.  Hvis det er et regelmæssigt problem, skal man ind og vurdere, om der skal optimeres på reproduktionen og fodringen. Enkelte steder kan der også justeres på fodertildelingen i senlaktationen, men det er ikke en mulighed de steder, hvor der bliver anvendt TMR1. Undersøgelser viser en pct. større nedgang i foderoptagelse omkring kælvning, desto...
Du har desværre ikke adgang til denne artikel, endnu…

Få adgang til Kvæg+ for 129 kr/md.

Tilmeld dig Kvæg+

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.