Gyllealarm-sag tages op i Folketinget

DF-politiker tager landmands sag op over for miljøministeren.

Sagen fra Slagballe, hvor Søren P. Blumensaadt, nægter at sætte alarm på sine gyllebeholdere, tages nu op i Folketinget.

Det er DF’s folketingsmedlem Hans Kristian Skibby, som nu har stillet spørgsmål til miljøministeren, skriver Horsens Folkeblad.

»Vi vil have ændret miljølovgivningen, så det bliver muligt at dispensere i de tilfælde, hvor der ikke er logik i at installere gyllealarmer,« siger Hans Kristian Skibby til Horsens Folkeblad.

I sagen, som LandbrugsAvisen skrev om for halvanden uge siden, er Søren P. Blumensaadt blevet pålagt af lovgivningen at installere gyllealarm, fordi der er under 100 meter fra beholderne til to små damme.

Men der er 76 og 93 meter hen til dammene, og jorden skråner halvanden meter opad, så det er umuligt for gyllen at nå vandet, siger Søren P. Blumensaadt.

Kommunen har forsøgt at give dispensation, men det er ikke muligt ifølge lovgivningen, lyder meldingen. Også politikerne i Horsens Kommune mener, der er et problem.

Gyllealarmen koster cirka 25.000 kroner.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.