Hård kamp om holstein-toppen på Agromek
Bedømmelsen var særdeles krævende i et tæt felt af meget flotte holstein-køer på Agromek.

Efter en hård ’kamp’ i form at et stærkt felt af ærespræmie-holsteinkøer, blev årets champion tredjekalvskoen 53039-03829 fra John Toft, Lintrup. McCutchen-datteren står med en dagsydelse på 50,4 EKM og fik ros for sit markante og rene holsteinpræg.

Reservechampion blev førstekalvskoen 16522-03252 fra Stakkehavegaard SHG Breeding, Jernhyt ved Vojens. Den fik ros for sit enorme potentiale og blev spået en stor fremtid på skuerne, også internationalt.

Tildelingen af TopDanmark-prisen med 7.000 kroner til vinderen og 3.000 kroner til andenpladsen faldt ud som champion- og reservechampionkåringen.

Meget højt niveau

De deltagende holsteinkøer i opløbet til hæderen som champion, reservechampion og TopDanmark-prisen fik travet godt igennem i ringen i Agromeks hal Q frem mod afgørelsens time.

Den internationalt anerkendte holsteindommer Niels Erik Haahr fra Anderstrup Holstein så særdeles tænksom ud under bedømmelsen, mens feltet langsom snævredes ind.

Fra sidelinjen var der stor ros fra både Dansk Holsteins formand Kristian Nielsen og avlsforeningens chefkonsulent Torben B. Lund for både det store antal tilmeldte dyr og, ikke mindst, det meget høje niveau.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.