Hækkerup: Du strinter Povl

Der gik valgkamp i dyrskuefrokosten, hvor rød og blå blok kæmpede om sejren.

»Du strinter Povl, du skal ramme spanden.«

Sådan lød det på Roskilde Dyrskue tidligere i dag i et af teltene.

Ordene kom fra Karen Hækkerup, adm. direktør for Landbrug & Fødevarer og var rettet mod Povl Fritzner, formand for dyrskuet.

Karen Hækkerup var sat som dommer for en kamp mellem rød og blå blok, som blev taget i teltet under åbningsfrokosten. Her kæmpede rød blok mod blå blok på den måde, at den socialdemokratiske borgmester i Roskilde Joy Mogensen malkede en rødbroget ko, mens den garvede landmand Povl Fritzner malkede sort-broget.

Under de to minutters håndmalkning kommenterede Karen Hækkerup lystigt og til stor morskab.

Blå blok sejrede

Kampen endte med sejr til blå blok, i det Povl Fritzner havde 4-5 gange så meget i spanden som borgmesteren.

Mere om dette tema

Her kan du finde artikler om de mange dyrskuer, der kommer i løbet af 2015. 

»En ulige kamp,« konstaterede Karen Hækkerup høfligt, bl.a. fordi bormesterens mælkespand væltede undervejs, men da den var næsten tom, havde det ikke meget indflydelse på slutresultatet.

Povl Fritzner takkede borgmesteren for den gode tale, hun holdt om fællesskaber og andelsselskaber, og om at kompromiser er noget, der er bærende, selv om de ikke får meget omtale i medierne.

»Jeg har ikke nogen gave til dig, men du får en kæmpegave næste år, hvis blå blok vinder valget,« lovede han, inden borgmesteren tog videre.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.